33-годишният преподавател по английски език в ОУ „Гео Милев“ в Садово Георги Терзийски е най-младата жертва на коронавирусната инфекция през последните 24 часа. 

Младият мъж, който оставя съпруга и 3-годишно дете, се е борил с болестта близо три седмици. 

За заболяването на Терзийски бе оповестено от Областния кризисен щаб на 31 октомври, като в информацията е посочено, че последно е посетил работното си място на 27-и същия месец.

Колегата излезе в болнични на 28 октомври, на 31-и му поставиха тази диагноза, но вчера състоянието му се е влошило и е починал. Колективът ни е от само 20 души, ние сме като едно семейство и всички сме потресени“, каза за "ПловдивПрес" директорката на училището Ренета Вълчева.

Първоначално Георги Терзийски се е лекувал вкъщи и имал само температура и лека отпадналост. По-късно състоянието му се е влошило и учителят бил приет в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Лекарите са направили всичко възможно да го спасят - бил е интубиран в продължение на 13 дни са му прелели кръвна плазма. Вчера следобед обаче той издъхнал.

Колегите и приятелите му го описват като изключително добър и лъчезарен човек, отдаден на семейството и професионалист в работата си с учениците.

"Георги беше изключително добър и обичан колега. Децата го обожаваха и сега плачат в класните стаи. Ние сме малък и сплотен колектив, още не можем да повярваме какво нещастие ни сполетя", допълни Ренета Вълчева.