Четвърти ден десетки полицаи, граничари, пожарникари, горски служители и доброволци издирват 48-годишен мъж от доспатското село Бръщен, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Смолян старши комисар Николай Димов.

На 30 юни около 7 часа 48-годишният Ахмед Сюлейманов Кичуков излязъл от дома си, като казал на близките си, че отива за гъби. Оттогава той е в неизвестност и вече е обявен за международно издирване.

По думите на комисар Димов ежедневно се провеждат издирвателни мероприятия, в които участват полицаи, граничари, пожарникари, горски служители и местни жители.

"Всеки ден се разширява периметърът и към настоящия момент няма конкретни данни за изчезналия мъж. Всички действия досега бяха свързани с местно издирване. От днес мъжът е обявен и за международно издирване. Причината за това е, че негов близък е споменал, че изчезналият е имал намерение да отиде в Гърция и е възможно да е минал през браздата", допълни шефът на МВР-Смолян.

Николай Димов каза още, че масираните издирвателни действия продължават, като освен в района на селото, днес Ахмед е търсен и в района на Сатовча и съседните села, въпреки че районът попада в Благоевградска област.

Директорът на МВР-Смолян изрази надежда мъжът да бъде открит скоро и в добро здраве.