Деветима младежи на възраст между 20 и 22 години са участниците в непрофесионалния клип, при заснемането на който стреснаха жителите на Асеноград вчера. Те обикаляха по улиците на града с два бели джипа "Мерцедес" и автомати "Калашников". 

След като във Фейсбук бе публикувано видео, а в полицията бяха подадени десетки сигнали от уплашени граждани, джиповете бяха спряни, а четирима от младежите бяха задържани. Районната прокуратура в Асеновград бе сезирана по случая и бе образувано досъдебно производство за хулиганство. По Наказателния кодекс, подобни деяния се наказват с лишаване от свобода до 2 години или с пробация, както и с обществено порицание.

"Снимахме непрофесионален клип по студентски проект. Пропуснали сме обаче да изискаме разрешение от институциите. По време на заснемането масово хората ни се радваха. Група от граждани обаче са се почувствали застрашени заради оръжията”, обясниха пред Нова телевизия част от младежите, участвали във видеоклипа. Те допълниха, че автоматите не са истински. Според тях е било видно, че снимат клип, защото пред тях се е движела кола с камери.

Момчетата се извиниха публично заради недоразумението.

Бързата реакция на колегите от районното полицейско управление установява, че това са пластмасови автомати. Тези оръжия не са насочвани срещу граждани, но е имало доста уплашени хора. Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая. На четиримата задържани ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство”, каза пък директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив Атанас Илков.