Мъртви животни са изплували на пясъчната ивица край Обзор вчера следобед. За случая е подаден сигнал в Агенцията по безопасност на храните в Бургас. Оттам съобщиха, че веднага е изпратен екип, който да вземе проби и да направи проверка по случая, предаде БТА.

От агенцията добавиха, че са открити четири мъртви крави, а местата, посочени в сигналите, са дезинфекцирани. Не може да се отговори на въпроса откъде са се появили животните. Възможно е да са от чужд кораб, смятат от Агенцията по безопасност на храните.

Директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев изрази предположение, че мъртвите животни са от румънски кораб. "Логично е те да идват към нас - течението на Черно море е към нас, така че където и да са умрели, където и да са били изхвърлени в морето, те не са български в никакъв случай!", подчерта Митев, цитиран от "Бургас инфо".

Предстои проверка в Морска администрация дали в наши териториални води тези дни е имало кораб с подобен товар, който се е движел на север, тъй като течението е оттам към нашия бряг.

Д-р Митев каза, че не за пръв път морето изхвърля трупове на животни. Миналата година бяха открити два мъртви овена.