Черен петък за медийната гилдия - внезапно ни напуснаха известният радиожурналист Божан Петров от БНР и операторът от БНТ Емил Милев.

"Внезапно ни напусна Божан Петров. Обичан от колегите заради чувството му за хумор и забавно отношение към света. Божан работи в БНР от 2000 година. Всяка събота слушателите очакваха неговия "Отечествен радиопреглед" и коментари в предаванията "Деконструкция" и "Политически НЕкоректно". В последния от тях той каза: "Идва, идва моментът, скъпи сънародници, на нашето свободно словоизлияние. Настъпи часът, когато ние, клетите рожби на Отечественото, отново ще вземем съдбата в собствените си ръце. Това почти винаги има тъжни последици, но все пак е добре, че от време на време ни се дава тази възможност. Гласувайки, преобладаващата част от гласоподавателите ще накаже всички останали, а заедно с това и себе си за следващите четири години, но именно в това, душици, се съдържа магията и очарованието на българската демокрация. Това е засега. Най-хубавото тепърва ни предстои!".

Така Божан Петров обясняваше политическата действителност и български нрави и във филмите, за които написа сценарии в последните години. Ценителите на киното го познават и като сценарист на игралния филм "Летовници".Сбогом, Божане. Мир на духа ти!" написаха колегите му от БНР.

Снимка БНР

БНТ също сложи траурна снимка на сайта си. "Почина операторът Емил Милев. Истински приятел и художник с камерата. Отдал над 40 години от живота си в професията и само в БНТ. Поклон за Емо!", написаха от нацианалната телевизия.

Снимка: БНТ