Част от министрите от кабинета "Костов" дойдоха да си кажат последно сбогом с техния бивш колега Васил Гоцев. Бившият министър на правосъдието и правната евроинтеграция почина на 89-годишна възраст на 20 ноември.

Иван Костов не беше забелязан на опелото в столичния храм "Света София".

Вилхелм Краус, Валентин Василев, Муравей Радев, както и Екатерина Михайлова, бяха сред малкото елитни политици от СДС, които уважиха опечалените близки. Тук беше и съпругата на Йордан Соколов - Ева, Ралица Негенцова, Асен Агов, Кирил Маричков, Румен Ненков и други "сини" активисти.

Васил Гоцев е роден на 21 юли 1929 година в София. Завършва право в Софийския университет "Климент Охридски" през 1951 г., след което работи като адвокат в Перник и София. От 1986 година преподава гражданско право в Софийския университет.

Гоцев става член на възстановената Демократическа партия, част от Съюза на демократичните сили, и от 1991 година е избиран три пъти за народен представител. От 1997 до 1999 година e министър на правосъдието и правната евроинтеграция в правителството на Иван Костов. От 2001 до 2011 година Васил Гоцев е съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

Васил Гоцев почина на 89-годишна възраст

Снимка: Bulphoto

Екатерина Михайлова и Методи Андреев

Снимка: Bulphoto

Бившият финансов министър Муравей Радев

Снимка: Bulphoto

Кирил Маричков и Асен Агов

Снимка: Bulphoto

Вилхелм Краус

Снимка: Bulphoto

Валентин Василев

Снимка: Bulphoto

Ралица Негенцова

Снимка: Bulphoto