Като танцьорки във видеото се изявяват ученички от гимназията, повечето – на възраст между 15 и 16 години, съобщиха БНТ и bTV. Всички те имат писмено съгласие от родителите си, че могат да участват в заснемането на клипа.

Името на песента е “Бухалка”, а изпълнител е изгряващият в поп-фолк средите Ангел. Според него няма нищо странно в мястото на снимките, нито в участието на гимназистки. Казва, че те това харесват и с удоволствие са участвали.

Песента пък започва така :

Ти ще си ми, мацко, новата тупалка,
 твоето малко дупе плаче за бухалка.
Не ми се оправдавай, че си много малка,
че твоето секси дупе става за бухалка.

Изпълнителят Ангел заявява, че е избрал училището случайно и не вижда проблем.

,,Къде е проблемът, в кабриото бялото или в танците. Дори момичетата, които играят и те не са разголени. Те са по дънки. Нито има насилие, нито има голота в клипа, за да се образува този скандал, който се образува", коментира той.

Проблем в клипа не вижда и директорката на училището Лилия Балева. Тя твърди, че в учебното заведение стоят далеч от ценностите на този музикален бранш, а подобна музика дори е забранена. Но гимназията се нуждае от средства. За наема на двора настоятелството е получило 200 лв.

"Няколко часа в неучебен ден в двора на училището. Това е цялата работа. Призовавам всички тези, които не обичат чалгата и много се възмущават да правят като мен. Да не я гледат и слушат", обясни Балева.

Все пак тя отбелязва, че съжалява, че не е проверила предварително за какво става въпрос, но е на мнение, че клипът няма да повлияе на реномето на гимназията.

С парите, изкарани от клипа, училището ще подпомогне своите възпитаници. Със събраните средства ще се транспортират творби на гимназистите до Орешака, за да могат да участват в Национален конкурс за даровити деца. Оказва се дворът е даван и друг път под наем - за сватби и кинопродукции. По този начин творбите на децата могат да се представят и в чужбина.