Образувано е досъдебно производство, водят се следствени действия, съобщи пред БТА наблюдаващият прокурор по делото Валери Мирчев.

Георги Петков, който бе един от арестуваните и освободени при полицейската операция "Килърите" за убийството на Юри Галев, сега е разследван във връзка с покушението през ноември миналата година на криминално проявения плевенчанин Камен Балбузанов-Куката. Тогава Балбузанов оцеля, след като мъж стреля срещу него и успя да избяга от местопрестъплението. До този момент престъплението не беше разкрито.

В момента Петков е задържан в ареста на Окръжната следствена служба с прокурорско разпореждане за 72 часа, които изтичат утре. Очаква се Окръжната прокуратура да поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", каза Мирчев.

Вчера, след ареста на Дачи, вътрешният министър Цветан Цветанов коментира:
"Надявам се, че този път ще имаме разбиране и за нас е важно подобен човек първо - да бъде съхранен жив и здрав, и второ - да бъде извършено обективно разследване: със съдържанието на всички сегменти на функционирането на една организирана престъпна група, както беше по "Килърите“.

Цветанов, а и лично премиерът Бойко Борисов, публично обвиниха съда заради това, че пусна от ареста задържаните при спецоперацията, сред които освен Дачи, бе и известният сумит Петър Стоянов - Вожда. Борисов дори заяви, че ще поиска експертно мнение от Европа по казуса.
Трите съдийки, пуснали арестуваните, обаче заявиха, че срещу тях няма никакви доказателства. Същия аргумент те изтъкхана и в случая с акция "Всичко коз", при която бяха задържани няколко души за източване на милиони ДДС.