Стъклото до ескалатора във варненски хипермаркет се е срутило този следобед по време на бурята и е ранило хора на мястото. Вятърът буквално е потрошил ескалатора. Вследствие на това има и ранени. В магазина се продават стоки за бита, детски играчки. Много деца, оказали се на мястото, сериозно са се уплашили. Това разказа пред "Нова Варна" очевидката Станислава Тодорова, която по това време е била там с дъщеричката си.

Сайтът "Нова Варна" се е свързал с представители на веригата, които потвърдили за инцидента. Те съобщиха, че пострадалите са откарани с линейка. Пред нас падаха деца и възрастни хора, сподели Станислава Тодорова.

Четирима души са пострадали при счупване на стъкло в детски магазин във Варна по време на бурята, която се разрази в града в късния следобед. Това съобщи "Фокус", като се позова на ОДМВР. По непотвърдена информация сред тях има и дете.

На място е изпратен екип на Гражданска защита, но до неговата намеса не се е стигнало.

Четирима са пострадали, според медиците нараняванията им не са сериозни

Снимка: Булфото

По информация на д-р Мая Рашева пострадалите са отведени в МБАЛ "Св. Анна", но нараняванията им не са тежки. По данни на медиците най-вероятно няма да се наложи хоспитализация.

Не са постъпвали други сигнали за хора от Варна и областта заради бурята.

Бурята, разразила се във Варна около 17 часа, продължи 20-ина минути. Предизвика задръствания в града, на места има счупени и паднали клони от дървета, нанесе поражения на Алеята на книгата, предаде БТА. Има доста пострадали коли.