Жителите на Бургас се отдадоха на отдих и разходка на празничния Гергьовден и напълниха плажа, въпреки че времето не позволяваше за слънчеви бани.

Хората излязоха на разходка край морето, докато собственици и служители на заведения подготвяха обектите си, според изискванията на кризисния щаб.

Вижте снимки >>

Заведенията в супер центъра на Бургас вече работят, предаде "Флагман.бг". Над 60 или може би 70 % от ресторантите и кафенетата, които затвориха принудително заради извънредното положение на 14 март, вече работят с маси отвън, разположени на 1,5 м разстояние една от друга.

Снимка: Булфото

Проверка на медията показва, че бургаските ресторантьори спазват правилата, а на места разстоянията са доста по-големи от 1,5 метра. Лошата новина за тях обаче е, че клиентите ги няма.

Снимка: Булфото

По морския булевард "Алеко Богориди" и градското ларго на ул. "Александровска" имаше много хора, но малцина сядаха по заведенията, независимо че в почти всички заведения има дезинфектанти на масите, а сервитьорките са с маски или шлемове.

Снимка: Булфото

"Оборотът ни днес е нищожен, 14 кафета, 20 минерални води и безалкохолни и два фреша - това е от сутринта до 12 часа на обяд. Имам две сервитьорки и барман само в тази смяна, не говоря изобщо за другите разходи. Искрено се надявам, моля се, днешният лош старт да е временна ситуация и от утре положението да се подобри, защото няма как да издържим по този начин", каза собственикът на едно от централните заведения.

Снимка: Булфото