Група от 20 магистрати от съдебен район Бургас посетиха днес затвора и затворническо общежитие "Дебелт". Представителите на съда и прокуратурата разгледаха обновения корпус на затвора и новия облик на институцията, където бяха запознати нагледно с условията при които се настаняват лишените от свобода и се изпълнява самото наказание "лишаване от свобода".

Посещението е част от планираните мероприятия по случай 80-години от официалното откриване на настоящата сграда на Затвор Бургас, състояло се на 11.02.1939 година, предаде БНР.

Това е и поводът за предстояща Юбилейна футболна среща която ще се проведе между отборите на Затвор Бургас и Регионална Дирекция "ГДО" Бургас, на 10.02.2019г. (неделя) от 14:30 ч. в Спортна зала "Никола Станчев" ж.к. Меден Рудник със специалното участие на танцов клуб "Бургаски делфини", на която са поканени да присъстват и подкрепят колегите си - всички служители, семействата и децата им.

Фотоизложба свързана с историята на затвора, официалното откриване на която ще се проведе на 11.02.2019 г. (понеделник) от 16:00 ч. във фоаето на Окръжен съд Бургас. Очаква се да присъстват: зам. министърът на правосъдието - проф. Николай Проданов, главният директор на ГДИН - гл. комисар Васил Миладинов, административните ръководители на видовете съдилища и прокуратури от съдебен район Бургас, магистрати, началници на затвори от цялата страна, представители на видовете въоръжени сили на РБ, ръководители на дирекции, служби и отдели на държавни ведомства, представители на Община и Област Бургас, обществени деятели и други гости.