Кела, който е от Бургас, бе обявен за международно издирване с червен бюлетин на Интерпол от 12 декември 2002 г., след като три седмици по-рано той и двама негови съучастници смъртоносно раниха бургаския бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара.

Тогава криминалистите установиха, че убийството е извършено с малокалибрена пушка, като е стреляно от покрив на съседна сграда. По време на разследването се оказа, че Дишков, който по това време гравитираше около групировката СИК, е получил за покушението 10 000 долара. След стрелбата Кела напуснал страната с полет за Полша.

През 2007 г. Бургаският окръжен съд постанови задочно 20 г. затвор за Дишков. Прекият извършител на убийството - Бойко Стоянов, получи същата присъда, а съучастникът в престъплението - Тодор Неделчев–Недю, бе осъден на 16 г. затвор.

Мастара беше собственик на месарската фирма „Дани 87” и бе смятан за един от приближените на несебърския бос Димитър Желязков-Очите.

На 24 август м.г. Пламен Дишков беше арестуван от португалската полиция в град Кашкайш. Кела ще излежи присъдата си в бургаския затвор.