На база това е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.187 от НК.

Ето и цялото съобщение:

По повод излъчени от медиите материали, съдържащи упражнено насилие над деца в детска градина „Брезичка“ гр. Бургас и след приключена предварителна проверка по случая, Районна прокуратура Бургас е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.187 от НК.

Съобразно закона за извършено престъпление по чл.187 от НК се предвижда наказание до три години лишаване от свобода или пробация, както и обществено порицание.

Чл. 187. Който изтезава малолетно или непълнолетно лице, намиращо се под негови грижи или чието възпитание му е възложено, ако извършването не представлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода до една година или с поправителен труд, както и с обществено порицание.

Районна прокуратура – Бургас е възложила на разследващи полицейски служители да извършат необходимите процесуално- следствени действия, с цел събиране на доказателства, след което да докладват на наблюдаващия прокурор.

Към настоящия момент няма привлечени лица към наказателна отговорност.

Припомняме, че учителката Милена Иванова от ОДЗ "Брезичка" в Бургас бе заснета със скрита камера да блъска и обижда 4-годишни деца. Тя ще бъде разследвана.