На 11 ноември 24-годишната Сияна Ралева роди бебето си в домашни условия в Бургас. Родилните болки на младата жена започнали посред нощ, но дори след като бебето се родило и не дишало, семейството не потърсило медицинска помощ. Едва в 8 часа сутринта роднини позвънили на телефон 112.

В първия ден след инцидента майката обяснила на разследващите, че не повикала линейка веднага, тъй като била объркана и в паника. По-късно постъпила в болницата с кръвоизлив. Сияна Ралева обяви пред медии, че не е възнамерявала да ражда в дома си, но така се стекли обстоятелствата.

Районната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство по случая. То е по чл. 120 от НК - за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него.
Медицинската експертиза обаче е показала, че плодът е бил мъртъв поне 24 часа преди да започне раждането.

Разследващите работят и по други версии, като една от тях е дали смъртта на детето е поради немарливост и по вина на лекарите, които са наблюдавали бременността на 24-годишната жена, съобщи "Бургас Утре".

Младата родилка е имала проблеми с менструалния си цикъл, поради което първоначалната дата на термина й за раждане е 17 октомври. Впоследствие обаче се променя с цял месец на 17 ноември. Това вероятно е причината Сияна да не потърси лекарска помощ по-рано, коментира прокурор Маркова.

Разследването продължава. Ще се изяснява дали плодът не е преносен, допълниха от прокуратурата в Бургас.