Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне излизат на протест в неделя на 21 октомври т. г. от 17 часа. Жителите на тези столични квартали ще затворят възлови пътни артерии.

Горубляне ще блокира кръстовището на бул. Цариградско шосе при улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев", Казичене прави пътна блокода на  Околовръстния път, а Панчарево и Кокаляне затварят "Самоковско шосе", съобщиха организаторите на протеста.

Недоволните обвиняват Столична община в дискриминация на нискоетажните квартали за сметка на панелните жилищни комплекси.

Собствениците на панелни апартаменти плащали два пъти по-ниски данъци за смет от тези в нови блокове. Живеещите в блокове ползвали междублоковите пространства без да плащат за тях. Столична община отделяла по 8 млн. лв. всяка година за облагородяване и ремонт, а в същото време няма пари да се направи канализация в четирите квартала, където преобладават къщи. Това са само част от дългия списък на причините, изброени от протестиращите жители.

Те са гневни и от това, че токът гаснел като дискотека. Смятат се за ощетени и от липсата на ТЕЦ за тях, въпреки, че през земите им минава трасето на тръбите. Гневни са и за липсата на адекватен транспорт съобразен с  жителите в тези квартали.

Горубляне протестира и в края на септември под надслов "Долу ръцете от земите на нашите деди". Хората там се обявиха против изграждането на парк, в който попадат честни терени.