Повече от 100 двойки ще сключат брак в столицата днес. Това е вторият бум на сватби през месеца, провокиран от специалната дата 18.08.2018 година, която съчета три осмици. Подредбата на числата символизира материално благополучие.

Осмицата символизира парите и дава от всичко по много - както добро, така и лошо - обясни нумерологът Ели Маринова, цитирана от БНР. Точната прогноза обаче зависи от личните числа на всеки човек, добави тя.

"Осмицата е силата, големите мащаби, всичко едро, голямо. Както един Еверест, който е огромен, който се вижда от целия свят и е за пример, бих попитала младежите - как се изкачва Еверест? Тук се изисква много отговорност, овладяност, самоконтрол, подреждане на приоритети", каза още нумерологът. 

Според астролозите съботата не е подходяща за бракосъчетания, защото това е денят на Сатурн, на който не е препоръчително да се провеждат шумни тържества. Но трите осмици изместват това предупреждение.

Не само в България, но и по света датата провокира насрочване на сватби. Хората искат да вярват, че след като са се венчали на тази дата, в живота им всичко ще е наред.