Бебето на починалата 33-годишна родилка Ренета Томова от Сливен ще бъде осиновено от брат й, съобщи опечалената майка Любов Томова.

Малката Мария ще остане в сливенската болница поне още 10 дни, след което лечението ѝ ще продължи в София. От използвания форцепс при израждането й момиченце е с пареза на едната ръка.

В четвъртък близки и познати ще си вземат последно сбогом с Ренета в църквата "Свети Димитър" в града. Нейни съграждани в София пък ще се събират по същото време в столичния храм "Св. Георги" да я почетат.

Снощи се проведе мълчаливо бдение пред многопрофилната болница в Сливен в памет на починалата родилка. Роднини, приятели и граждани оставиха цветя и запалиха свещи, искайки справедливо правосъдие за виновните за смъртта на родилката и увреждането на нейното бебе.

Медиците твърдят, че най-вероятната причина за фаталния край на Ренета е заболяване на младата жена, но приятелите ѝ казват, че тя е била здрава и жизнена. Родителите на младата жена продължават да смятат, че травмите при раждането са довели до фаталния край. От използвания форцепс новороденото момиченце е с пареза на едната ръка.

Проверката в Сливенската болница продължава с разпити на екипите в родилното и медицински одит. До дни излизат и заключенията от аутопсията, която ще покаже от какво е починала младата жена.