Четирима души, сред които и братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов, са обвинени, че са поръчали да бъде следен и пребит застреляният в края на миналата година в София данъчен служител Иво Стаменов, съобщава БНР.

Организираната престъпна група за рекет е действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 година, съобщиха от спецпрокуратурата.

Трима от обвинените, сред които и ръководителят на групата (брат на народен представител), са били задържани на 3 юли 2018 г. Четвъртият участник е в Бургаския затвор с присъда за незаконно притежание на оръжие.

Разследването разполага с доказателства, че групата е решавала чрез силови действия и срещу солидно заплащане финансови спорове. Изпълнявала е поръчки за "наказателни акции" срещу хора или е прехвърляла тона на други групи.

В хода на разследването са събрани материали, че групата има участие в поръчката за следене и побой на застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов.