Брат качи болната си сестра до връх Ботев като подарък за рождения ѝ ден. Мечтата на Теди е да може да ходи. Страда от детска церебрална парализа и движенията ѝ са ограничени. Затова, когато рожденият ѝ ден наближил, нейният брат Румениге решил да я изненада с безценен подарък, съобщи bTV.

"Исках да ѝ покажа природата отгоре, красотата на Балкана, да може да ги види и тя отвисоко и да се наслади", обясни той.

С помощта на планинските спасители и високо проходима кола, Теди е качена до подножието на върха. А там в ръцете на брат си покорява Ботев и се любува на красивата природа.

"На самия връх почна да си лази, да гледа животинките, беше много щастлива", заяви Румениге.

Има шанс Теди да проходи с помощно средство. Нужна е обаче рехабилитация, която семейството често пропуска заради липса на средства. Процедурите струват над 4000 лева на месец.

"Просто намеря ли от някъде пари, частно лице или някое предприятие, ако отпусне, отиваме. Може да имаме за една седмица, събере ли се някаква сума, например 2000 лева, аз мога да тръгна и да отидем за две седмици", каза майката на Теди - Малина Юрукова.

А брат и сестра ще продължат да покоряват върхове заедно. Догодина Румениге е решен да качи Теди и на Черни връх.

А ето как може да помогнете на Теди:
Теодора Тодорова Юрукова
IBAN: BG94FINV91501016394407
BIC: FINVBGSF