Обвиняемият бизнесмен Васил Божков представи днес акценти от политическия си проект "Българско лято". В пост във фейсбук той посочва, че има намерение бъдещата му партия да участва в изборите.

"Обръщам се към всички българи. Към тези, които останаха в България под управлението на хунтата и към тези, които намериха спасение в чужбина. Третата национална катастрофа е факт. "Българско лято" е проект за спасение на родината", пише Божков.

"Българите са честни и достойни хора, не са толупи, мисирки или маргинали. Ще се опитат да ви уплашат и разколебаят. Ще се опитат да ви купят. Ще се опитат да ви кажат, че нямаме шанс. Ще сменят лицата си, правейки благотворителност и дарения с откраднатото от вас. Те имат властта, медиите и парите. Не им вярвайте. Един глас може да бъде заглушен, милиони - не. Да вземем нещата в свои ръце. Силата е в нас. Ние сме силата.", споделя още бизнесменът.

Постът на Божков можете да видите ТУК.

"Гледам, че Велинградската страхлива мишка призовава #бъдетесмели... от Дубай и се страхува от хунта?! Чери, ти си първият политически бежанец в Дубай за последните 100 години... други няма. Там бежанците се крият за криминални престъпления, предимно за финансови такива. Ти обаче си убиец, това ти е проблема...

П.С. Нелсън Мандела лежа 27 години в затвора за борбата си срещу Апартейд...ти ела да излежиш присъдите си за убийствата на М.В. ; Й.Д.; А.П. ; и Б. С. и после се занимавай с политически проекти, а? Съгласен ? ", коментира в отговор Цветомир Найденов, бивш съдружник на Божков, който разкри информация за дейността на бизнесмена. 

Постът на Найденов можете да видите ТУК.