Родители сигнализираха, че шестгодишните им деца са тормозени от две момчета - близнаци, на същата възраст в детската градина, която посещават, предава NOVA. Снимки показват синини по ръцете, гърба и следи от забит молив в челото. Много от децата са били душени от момчетата.

"Разбрах, че един от близнаците е хванал дъщеря ми за гушата. Опитал се е да я удуши", обясни родител на пострадало дете.

"Синът ми стои на една масичка с един от близнаците, който забива молив малко над окото му. Искрено се притеснявам за всички деца, защото агресията ескалира", каза майка на друго дете.

Родителите обясняват, че близнаците са преместени от друга детска градина. Писали са множество жалби и сега очакват реакция от институциите.

Директорката на детската градина обясни, че в момента текат проверки. От своя страна тя посочи, че след подаден сигнал е назначен помощник на учителя в групата, а психолог работи постоянно с децата.

"Децата не са на ресурсно подпомагане. Наистина са с поведенчески проблеми. С тях към момента работи логопед. Аз нямам правомощията да ги изключа от градината", добави Медарова.