Лекари от София се борят за живота на ректора на Русенския университет и председател на Общинския съвет в Русе от листата на БСП чл.-кор. проф. Христо Белоев. Той получил тежък инсулт, докато е бил в дома си.

Незабавно е бил закаран в болница в Русе, но състоянието му се е оказало изключително тежко.

Полетът е извършен още по обед, след което лекари са пристъпили към животоспасяваща операция. За момента няма повече информация за състоянието на 61-годишния проф. Белоев.

"Екипаж от състава на авиобаза Крумово с вертолет "Кугар" изпълни днес, 30 септември, специален полет по искане на Министерството на здравеопазването за транспортиране на пациент от летище Щръклево до летище София. Вертолетът излетя в 12.14 ч. от авиобаза Крумово. В 14.30 ч. пациентът беше транспортиран до летище София и беше поет от медицински екип от Центъра за спешна медицинска помощ. Екипажът на вертолет "Кугар" с регистрационен знак 710 е в състав - първи пилот капитан Сандев, втори пилот майор Бабачев, борден техник старши лейтенант Добрев и спасител старши сержант Жеков", се казва в съобщението от Министерството на отбраната.