Временно ръководството на пазарджишката Многопрофилна болница се поема от д-р Красимир Темнилов. Досегашният директор д-р Васил Вълчев остава в Борда на директорите до провеждането на общо събрание за избор на ново ръководство, съобщи БНР.

Информацията за отстраняване на директора на пазарджишката многопрофилна болница заради твърдения за източване на Здравната каса чрез фалшиви ТЕЛК-решения доведе до напрежение в лечебното заведение. Лекарите в Пазарджик настояват за среща с премиера Бойко Борисов.

Свикването на общото събрание ще се проведе след като приключи прокурорската проверка, която трябва да установи има ли данни за престъпление с фалшиви ТЕЛК решения, от които са се облагодетелствали лекари. До провеждането на общото събрание, което окончателно ще определи кой ще управлява пазарджишката болница, колективни лекарски оставки няма да има, каза д-р Милко Петров:

"Помолиха ни засега да не предприемаме груби действия, но мисля, че всичко е опит да бъде замазано, защото явно, че нещата не вървят на добре. Те ни поставиха в това положение, ще си берат плодовете".

Според лекарите премиерът Бойко Борисов е подведен: "Искаме среща с министър-председателя и с министъра на здравеопазването, защото това са вече крайни мерки. Чакаме да свършат проверките и след това ще наддадем як вой".