Сигналът на катастрофирал лек автомобил БМВ 320 е подаден около 6.45 часа тази сутрин от шофьор на преминаваща кола.

На мястото - между град Елин Пелин и ж.п гара Елин Пелин веднага са изпратени полицейски патрули, медицински екип и спасители от Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението. Медиците обаче само са установили смъртта на петимата младежи.

Загиналите са: Вили Иванова на 16 г., Стенли Йонев на 18 г., Иван Ушколов на 20 г., Мирослав Тошев на 21 г. и Борислав Ефремов на 21 г., съобщи "24 часа". Всички са от Елин Пелин.

Установено е, че младежите са потеглили с автомобила от паркинга на стадиона в Елин Пелин около 0.30 ч. с намерението да тестват мощността на автомобила. Управлявал е 21-годишният Борислав, чиято е била колата.

"БМВ-то се е ударило в бетонов скат", съобщи пред bTV началникът на РПУ-Елин Пелин Мариета Иванова. Тя допълни, че полицията е отцепила голям район около катастрофата, за да може да бъде направена експертиза за спирачния път и скоростта, с която е шофирана колата, която е била тунингована.

Предполага се, че пред БМВ-то е излязло куче и за да не го блъсне, шофьорът е натиснал рязко спирачката, предаде БНР. Въпреки това е ударил кучето, след което е загубил управление над автомобила, който се е обърнал, завъртял се е и се е ударил в бетонните платна.

Действително има труп на куче и то е било разкъсано, но може да е било прегазено от друг водач. Това ще се изясни от експертизите", уточни Мариета Иванова.

"Още е рано да се кажа каква е причината за катастрофата, необходимо е да се направят множество експертизи. Участъкът, на който е станал инцидентът, е идеално прав, със суха асфалтова настилка", коментира по-късно пред "Фокус" директорът на ОД МВР София-област комисар Николай Николов.

В 16 ч. в сряда ще бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет в Елин Пелин, за да се обяви ден на траур и да се отпуснат помощи за семействата на загиналите деца, заяви кметът на общината Галя Георгиева, цитирана от "Фокус".
По думите й на семействата на загиналите ще бъдат отпуснати финансови средства.

Вижте снимки от жестоката катастрофа