В столицата са хоспитализирани най-много пациенти с Covid -19 /221/, сочи справка на националната информационна система, изпратена до медиите от пресцентъра на Министерството на здравеопазването във връзка с ангажимент, поет по-рано днес на пресконференцията на министъра на здравеопазването.

Общо в страната в лечебни заведения с Covid-19 са 842 души. След София се нареждат областите Благоевград /118/, Пловдив /106/, Варна /50/, Русе /47/, Сливен /36/, Смолян /25/, Стара Загора /24/, Бургас /19/, Велико Търново /18/, Кюстендил /17/, Габрово /15/, Перник /14/, Кърджали /11/.

Хоспитализираните пациенти с коронавирус в област Разград, както и в област Враца са по 9, в Ямбол са 8, в Хасково - 7, в Силистра - 6, в Монтана - 5. В Софийска област, в Плевен, Шумен, Търговище случаите са по четири във всяка област. В областите Ловеч и Видин има по двама хоспитализирани пациенти с диагноза коронавирус.

Общо пациентите в интензивно отделение са 43. Най-много са хоспитализираните в София - 15, на второ място е Благоевград със седем пациенти и Стара Загора - с четирима. В областите Кюстендил и Пловдив има съответно по трима в интезивно отделение. В областите Пазарджик, Силистра и Разград има по двама души, а в Добрич, Смолян и Бургас - по един пациент в интезивно отделение.