Вчера Гущеров е бил арестуван в дома си в родното му село Яхиново, откъдето е и поръчителят на тежкото престъпление и бивш приятел на Христина  Венцислав Добрев.
10 000 е щял да получи той за свършената работа, обявиха на пресконференция днес шефът на полицията в Благоевград комисар Константин Титянов и окръжният прокурор Елка Атанасова.
Гущеров вече е обвиняем по чл. 131 от Наказателния кодекс за причиняване на телесна повреда. Текстът предвижда до 12 години лишаване от свобода. Младият мъж е направил частични самопризнания. По първоначални данни двете момичета са заляти със сода каустик.
Днес прокуратурата внася в съда иск за постоянно задържане на поръчителя на престъпното деяние - 31-годишния Венцислав Добрев.
Съседи на 23-годишния Калоян в Яхиново разказват, че той е бил кротко момче и най-вероятно се е подвел по Венцислав, пише местният вестник "Струма".
"Калоян като завърши "Автото" в Дупница, отиде при сестра си да работи в Италия. Оттам си идваше често и докарваше леки коли, които продаваше. Баща му е тежко болен, с няколко операции. Нищо лошо не се е чуло за Калоян, израсна пред очите ми", разказва съседката Венета.
Вчера полицаи разпитваха в дома в Яхиново близките на Калоян, преровиха дори контейнерите за смет в близост до дома му и забраниха на съседите да хвърлят боклук в кофите. Най-вероятно полицаите там са открили част от дрехите или други доказателства, които уличават Калоян или Венцислав в деянията им. Двамата живеят на разстояние около 500 метра един от друг.
Благоевградският адвокат Гергана Юрукова и дупнишкият й колега Александър Райнов поеха вчера защитата на привлечения като обвиняем за подбудителство за извършване на тежко престъпление Добрев.
26-годишната Христина Колджиева и 24-годишната й приятелка Мария Коемджиева бяха заляти с изгарящата течност около 2 часа през нощта на 25-ти ноември пред квартирата си в Благоевград. Състоянието на Христина е по-тежко и тя е транспортирана в очната клиника на ИСУЛ в София, където лекарите се борят за зрението на едното й око. Приятелката й Мария е в по-добро състояние и се лекува в благоеградската болница.