Ивайло Иванов е напуснал поста директор на Столичния инспекторат. Новият директор на Инспектората е инженер Николай Неделков, съобщиха от инспектората за БТА. 

На запитване на "Дневник" от Столичната община уточнили, че Иванов бил "уволнен по взаимно съгласие"

Ивайло Иванов стана директор на Столичния инспекторат през октомври 2021 г., като преди това беше директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Заради полицейското насилие под колоните на Министерския съвет по време на протестите срещу правителството през лятото на 2020 г. той бе отстранен от служебното правителство на Стефан Янев на 14 май 2021 г. по предложение на вътрешния министър Бойко Рашков.

Назначаването му в Столичния инспекторат, който беше на пряко подчинение на кмета Йорданка Фандъкова, срещна критики в Столичния общински съвет от страна на "Демократична България" и Борис Бонев. Именно Бонев е и предложението на ПП-ДБ и "Спаси София" за председател на новия СОС след избирането на Васил Терзиев. 

Новият директор на Столичния инспекторат инженер Николай Неделков пък досега заемаше поста началник на отдел "Административно и информационно обслужване" в инспектората.

Столичния инспекторат е ангажиран с инспекции за чистотата в София - редовното миене на улиците, извозването на отпадъците от сметосъбиращите фирми, спазването на т.нар. тротоарно право от търговците, разполагането на реклами по улиците, както и да реагира на сигнали от граждани за нередности.