63-годишен мъж, който от седмица спи на открито по пейките в парка в центъра на Кюстендил, развълнува съгражданите му навръх Нова година. Вървят и апели да се помогне на несретника, който от три месеца не получавал и пенсия - върви преизчисляване й по ТЕЛК.

Със съдбата на мъжа, чието име се знае от повечето от кюстендилци, тъй като е бивш директор на Балкан консерв-София, се ангажира и кметът на града Петър Паунов. За БНР той коментира неофициално, че са сезирани полицията и социалните служби за настаняването на мъжа в съответен тип заведение - в близкото с. Лозно има и център за настаняване на безпризорни.

Според коментари в социалните мрежи мъжът е приписал в София жилището си на децата и сега е бездомен, известно време живял при сестра си, но след това се изнесъл. Разчита и се надява да му осигурят от Общината общинско жилище.

"Мили хора, нека кой с каквото може да му помогне - поне с одеяло, по дебело яке, ръкавици. Ако някой има да предостави било то и гараж да се подслони за кратко дори и дано това да стане по-скоро. Общината да се намеси, да разнищи историята му и да не виждаме такива нещастни съдби", апелират кюстендилци по мрежите.