Взривното устройство е хвърлено в двора на къщата на Силвия Панагонова - вдовицата на Милчо Бонев, известен като Бай Миле, предаде БНР. При експлозията са счупени стъклата на кухнята в къщата и е пробит покривът на гаража. Засега не е известно дали вдовицата на Бай Миле е била в дома си.

Сигналът за инцидента е подаден от охранител на СОТ 161. Час преди полунощ той чул взрива и излязъл на улицата, но там видял само силует на бързо отдалечаващ се мъж. На мястото веднага пристигнали екипи на СДВР и СДОТ. Все още няма официална информация за вида на използвания взрив и дали той е бил метнат с сплашване или убийство. Със случая вече е уведомена Софийска градска прокуратура, уточняват от МВР.

Силвия Панагонова бе съдружник с убития през 2009 г. шеф на "Софийска баница" Александър Занев. За неговото убийство са обвинени 5 души, задържани при операция "Килърите" Сред тях е и бившият президентски съветник Петър Стоянов - Сумиста.

Съпругът на Панагонова - Бай Миле бе убит на 30 юли 2004 година в ресторант-градина „Славия” в столицата заедно с 5 от бодигардовете му. За неговото убийство бяха задържани 4-ма души, но през юни тази година те бяха оправдани от СГС.