От Националното представителство на студентските съвети (НПСС) съобщават, че топлоподаването в район "Студентски" ще бъде спряно на 15 юли до 21 август, като имат уверението на "Топлофикация", че ще се работи с удължено работно време, включително и през почивните дни, за да се направи всичко възможно ремонтът да се приключи до 15 август.


НПСС организира серия от срещи с колегите си от висшите училища в София, както и с кмета на София Йорданка Фандъкова, с изпълнителния директор на "Топлофикация София" ЕАД Александър Александров и с кмета на район "Студентски" Петко Горанов.

Срещите бяха продиктувани от решението на дружеството от 29 май за реконструкция и спиране на топлоподаването в район "Студентски" - от 15 юни до 15 август, което засяга над 40 хиляди студенти, информират от НПСС.

Поради тази причина, НПСС е потърсило вариант за справяне с проблема, като е успяло да намали неговия ефект и засегнатостта на колегите си от Студентския град.

"След направените срещи, стигнахме до извода, че реконструкция е наложителна и трябва да бъде направена, защото такава не е извършвана през последните 50 години. В противен случай има голяма опасност от аварии през зимата. След разговори с дружеството и институциите, успяхме да отложим началото на ремонта с 1 месец, както и да намалим срока на изпълнение с 1 месец", заявяват от ръководството на студентските съвети.