Бедствено положение на част от територията на Бяла Слатина - в самия град и в селата Търнава, Попица и Търнак, е обявено от днес на обяд. Това става известно от съобщение на сайта на община Бяла Слатина.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

В заповедта се уточнява, че вследствие на снощния обилен валеж, придружен с ураганен вятър и градушка, са изкоренени и прекършени дървета, повредени електропроводи и електрически стълбове, както и покривни конструкции и други части на сгради и обекти.

Снимка: Bulphoto

"По подадени данни от кметовете на населените места на територията на Общината най-засегнатите от бурята са кметства с. Търнава и с. Попица. Село Търнава има много счупени клони, паднали дървета и стълбове, прекъснато е електрозахранването, разрушени са покриви. В село Попица положението се нормализира. Все още се работи върху отстраняването на щетите по електропреносната мрежа", се посочва в публикация на община Бяла Слатина във фейсбук.

Снимка: Bulphoto

Общинският кризисен щаб в Бяла Слатина своевременно е създал организация по отстраняване на падналите дървета и клони и възстановяване на щетите след бурята, посочват още от общината.

Оттам отбелязват, че при нужда гражданите могат да сигнализират на следните телефони: 0915/ 8 26 55; 0915/ 882 101 и 0899 133 966.