Двумесечно бебе е с коронавирусна пневмония в МБАЛ- Смолян, съобщиха от РЗИ- Смолян.

Пеленачето е сред 6-те нови положителни проби за COVID-19 в областта, регистрирани през последното денонощие. В Златоград има и първи установен случай на заразата- лекар от извънболничната помощ.

От тях трима са мъже на 49, 62 и 70 години от общините Чепеларе, Борино и Смолян и две жени на 45 и 57 години от общините Мадан и Златоград. Всички са в домашна изолация и лечение под наблюдение на личния си лекар.

Първият регистриран случай в община Златоград е на лекар, работещ в извънболничната медиинска помощ, имал контакт с позитивен на Covid-19 извън общината.

Жената е от община Мадан и е санитар в общинската болница, изследвана с част от персонала. Тя е без оплаквания. Епидемичните проучвания продължават.

В Димитровград позитивни за COVID 19 са тричленно семейство - мъж на 42 години, съпругата му на 35 години и тяхното дете на 15 години и техен колега на мъж на 47 години. Те са с лека симптоматика, поставени под домашна карантина.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още един пациент с положително изследване за COVID 19.

Касае се за мъж на 48 години, също от община Димитровград. Той се е изследвал по своя преценка. Мъжът е поставен под домашна карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Тринадесетте проби, взети от служители на производствено предприятие, в което до момента бяха установени три положителни лица, са изследвани и са отчели отрицателен резултат.