Бебе на 57 дни е сред новите случаи на заразени с Covid-19 в Пловдив. То е хоспитализирано и в момента е в добро състояние. С потвърдена диагноза в болница е и 6-годишно дете. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

От всички потвърдени случаи са установени нови 4 инфектирани медици, сред които лекар от МБАЛ "Св. Пантелеймон". Той е в домашна изолация, а всички негови колеги и пациенти са изследвани. В болницата е направена дезинфекция.

Сред потвърдените с Covid-19 нови случаи на медици са и двама рентгенови лаборанти от Клиника "Медикус Алфа" и медицинска сестра от УМБАЛ "Св.Георги". Те също са на домашно лечение.

В края на миналата седмица са регистрирани като положителни и двама служители на 36 и 37 години от Криминална полиция в Пловдив.

Предприети са всички необходими мерки. Дадени са предписания от здравните власти.

Към днешна дата в националната система има данни за жена на 51 години, която работи в КАТ-Пловдив.Тя е била последно на работа на 24,07,2020 година. С положителна проба е и жена на 54 години, която работи в КПКОНПИ в града. Тя е била последно на работа на 17,07,20 година. И двете са на домашно лечение, предприети са необходимите мерки за изолиране на заразата.

47 са заболелите от Covid-19 през последните три дни в област Пловдив. За същия период оздравелите лица са 67.

В болница към момента са 123 пациенти, като с доказана диагноза от са 97. 11 са приети в болница на лечение през първите два дни на август. През последното денонощие нови хоспитализирани обаче няма.

Днес има и един смъртен случай - жена на 74 г. с придружаващи заболявания артериална хипертония и диабет. 15 служители от Община Пловдив ще бъдат изследвани с тестове за наличие на Covid-19. Толкова са заявили желание да бъдат тествани от контактните с установения с вируса служител, дал положителен PCR миналата седмица. Тестовете ще бъдат направени в лабораторията на РЗИ - Пловдив.