От утре се преустановява движението на всички международни влакове през граничните пунктове на територията на България във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус, съобщиха от "Холдинг БДЖ".

На този етап композициите, които обслужват международните влакове, ще продължат да пътуват на територията на страната, с изключение единствено на съставите на международните бързи влакове номер 7990 от София за Белград и номер 7991 от Белград за София, които няма да се движат и в участъка между София и Калотина запад.

Международните влакове, които няма да се движат са:

  • Международни бързи влакове номер 7990/номер 7991 София-Белград-София;
  • Международни бързи влакове номер 1090/номер 1091 Видин-Крайова-Видин;
  • Международни бързи влакове номер 361/номер 360 София-Солун-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Кулата-София;
  • Международни бързи влакове номер 462/номер 463 София-Букурещ-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Русе-София;
  • Международни бързи влакове номер 493/номер 492 София-Истанбул-София, които запазват движението си на територията на страната в участъка София-Свиленград-София.

Отмяната на движението на влаковете, които пътуват между София и Истанбул, е в сила от 11.03.2020 г. Актуална информация за движението на влаковете клиентите на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД могат да получат от служителите на гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари, от електронното табло на официалната страница на дружеството, което предоставя данни в реално време (http://live.bdz.bg/), както и на националния информационен телефон 0700 10 200.