Кондукторката Фатме Хюсеин, началникът на влака Константин Иванов, локомотивните машинисти Георги Бахчеванов и Иван Ръчков получиха плакети от зам.-министърът на транспорта Велик Занчев,  а управителят на "БДЖ-Пътнически превози" Пламен Пашаров ги награди с по 500 лв.

В петък, 30 април, към 20 ч. в третия вагон на бързия влак София-Бургас при гара Коньово пламва за минути огън, той се прехвърля и в четвъртия вагон.  Кондукторката Фатме Хюсеин извежда пътниците, които са 80, от влака, минути преди да се разрази стихията. Тя, началникът на влака Константин Иванов и локомотивните машинисти опитват да газят огъня с пожарогасители, преди да пристигне пожарната. След това Хюсеин влезе в болница.

"Тежко беше, но ние реагирахме адекватно, без да се паникьосваме. Това е много важно в нашата професия - да няма пострадали хора. Харесвам си професията. Обичам да общувам с хората и се гордея, че съм железничарка", сподели днес Фатме Хюсеин, цитирана от БНР.

От железопътната компания смятат, че екипът се е справил професионално и е помогнал за своевременната евакуация на пътниците.

"Бригадата от началник влак до кондуктор е действала много адекватно при инцидента, изведени са всички пътници от влака и веднага е започнало гасенето. Предлагам на колегите тези наши служители да бъдат наградени за това, че са си свършили работата перфектно", каза по-рано заместник-министърът на транспорта Велик Занчев.