Влакът потеглил по разписание в 7.36 ч. от Мездра, но успял да измине не повече от сто метра, съобщи bTV. Малко по-късно пътниците започнали да напускат композицията. Те се оплакаха, че никой не им дал информация какво се случва и уточниха, че в мотрисата било изключително студено. Влакът бе изтеглен обратно с друг локомотив.

Началникът на гара Мездра отказа коментар. Хората настояват мотрисите, които са  произведени в СССР през 70-те години на миналия век, да бъдат спрени от движение.

Преди няколко дни такъв влак се движи по инерция повече от 20 километра заради аварирали спирачки, без машинистите да могат да го овладеят. Пътниците изпаднали в ужас. "Влакът беглец" преминал през няколко гари и само бързата намеса на диспечерите, които му осигурили свободен коловоз за придвижване, избегнала фатален инцидент.

Заради леденото време доста банкомати замръзнаха, предаде БНТ. Експерти обясниха, че причината за блокирането на машините е в механизма им. Той блокира, но не когато клавиатурата или екранът са на студено, а когато кутията е в неотопляемо помещение.

В страната ни има два вида банкомати. Най-разпространени - близо 70% от общият им брой - са тези, които работят на т.нар. вендузен принцип. Именно те са най-капризни, ако кутията с механиката е в помещение с температури под 10 градуса.