Бащата на изчезналия Сашко Александър Цветанов дава парична награда от 100 000 лева на човека, който намери сина му. Това обяви самият той пред дома си в присъствието на журналисти.

"От два дни разговарям с приятели и доброволци и тъй като времето напредва, а аз съм отчаян и вече съм на ръба на силите си, искам да обявя награда от 100 000 лева на този, който намери Сашко и го доведе. Или - ако той е в някакво безпомощно състояние, да посочи поне мястото, на което може да бъде открит", заяви бащата.

По думите му парите не са важни и сега не може да мисли за тях. 

"Не искам да говорим какво влиза в тази сума, важното е да намерим детето. Не говорим за някой, който ни се обажда по телефона. Говорим за някой, който да доведе Сашко", отбеляза Александър Цветанов.

На въпрос дали е в контакт с майката на изчезналото дете и защо тя не идва, той каза следното:

"Всеки отговаря сам за себе си, аз съм разведен преди 3 години и половина".

Цветанов благодари на всички структури на МВР и на хората, които са се включили в търсенето. Той добави, че има чувство като баща, че синът му е отвлечен. 

"Той има добра ориентация, може да се ориентира, в добро физическо състояние е. Винаги, дори и в София, той знае къде е неговото магазинче в мола, няма да се загуби. Ние живеем тук, той си взима някакви парички и отива сам в парка. Той може да отиде сам в парка и да се прибере. Той може да избяга и от парка - значи има някаква друга причина", подчерта нотариусът. 

Блокът, в който живеят Сашко и баща му

Снимка: БТА

Александър Цветанов беше категоричен, че преди изчезването на детето не е получавал заплахи. По думите му със Сашко имат различни маршрути за разходка.

На въпрос защо 2 дни преди да изчезне Сашко не е бил на училище, бащата отговори, че е бил по-разсеян и при частните специалисти работел по-добре.

Снимка: БТА

"Вече не издържам", коментира Цветанов пред журналистите. "Парите не са ми важни, детето е важно".

"Нямам подозрения към майка му. 100% съм сигурен, че тя не е", отбеляза още бащата на Сашко.