БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от вагони на бързия влак от София за Варна на 14 март 2020 г., съобщават от превозвача. Мярката е предприета, след като е установено, че диагностициран с коронавирус пациент е пътувал с този влак.

Четирите вагона от състава на влака са изолирани и поставени под карантина. Превозният персонал, който е бил на смяна във влака, също е поставен под карантина, като на служителите са взети проби за изследване.

Националният железопътен превозвач препоръчва на своите клиенти да спазват висока лична хигиена като често третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след осъществен допир с предмети на обществени места, да наблюдават здравословното си състояние и да не предприемат пътуване при съществуващи здравословни проблеми или забелязани симптоми на дискомфорт.

По-рано днес председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийск оповести 8 нови случая на инфектирани с COVID-19. Така общият брой инфектирани в България нарасна до 51, от които двама са починалите.