52-годишната българка Марияна Андреева, която работи като чистачка във Великобритания, е помогнала да се изроди бебе във влак, без да има никакво медицинско образование, съобщи британското издание Evening Standard.

Влакът на компанията Southeastern пътувал между Рейнъм и Стратфорд в четвъртък вечерта. В един момент жена започнала да ражда.

"Помогнах на майката да се съблече и тогава осъзнах, че бебето е на път. Повиках другите пътници да ми помогнат и положихме родилката на пода. Бях много уплашена и стресирана - както и майката", разказва Андреева.

Снимка: Скрийншот от standard.co.uk

С помощта на други пътници и персонала, българката постлала палто под родилката и ѝ казала да напъва. Само няколко минути по-късно на бял свят се появило момченце.

Андреева казва, че е знаела какво да прави, тъй като има три деца - Кристиян, Петя и Деница.

"Всичко, което знам за майката, е възрастта ѝ и това, че е родила момченце. Искам да се срещна с нея, тъй като бях до нея в най-важния момент в живота ѝ. Искам да съм сигурна, че е добре, и искам да видя момченцето", каза още българката.

След пристигането си на гарата около 21,00 часа влакът е бил задържан, докато дойде линейката, с която майката и бебето са откарани в болница. И двамата са в добро състояние.