Стотици граждани, общественици, политици и артисти дойдоха днес в Сатиричен театър "Алеко Константинов", за да отдадат почит и вземат последно сбогом със Стоянка Мутафова.

Легендарната актриса почина на 6 декември на 97 години. Остави след себе си незабравими образи. Госпожа Стихийно бедствие ще бъде запомнена като нестихващ извор на енергия и ярък пример за таланта и силата на българския дух.

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов определи Стоянка Мутафова като "взрив", пратен на света от най-висшите сили. Според него, личности като нея преминават през живота с мисия да бъдат учители на останалите. Той разказа за нестихващата й енергия и възхищението, което винаги е предизвиквала у хората и в публиката, както и за невероятния й професионализъм. Калин Сърменов с тъга сподели, че Стоянка Мутафова е представител на едно поколение в българското театрално изкуство и култура, което безвъзвратно си отива. Според него, трябва да се прави всичко възможно то да бъде помнено и да бъде еталон за подражание и възхищение.

За последно сбогом с голямата актриса, на поклонението присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова, която разказа, че ще запомни Стоянка Мутафова най-вече със силата, която е излъчвала. Тя сподели, че в живота Мутафова е била нормален човек, с който е можело да се разговаря за всичко, а на сцената се е превръщала в истинска фурия.

Мария Грубешлиева-Муки приема съболезнования от Васил Найденов

Снимка: "Булфото"

Министърът на културата Боил Банол също остави цветя и сподели, че изпраща актрисата с голяма тъга. Той разказа, че в спомените му Стоянка Мутафова ще остане като човек с огромен хъс за живот, който е давал най-важния пример за битието - да не се предаваме и до последния ден, в който сме живи на тази земя да искаме да се развиваме, да учим и да даваме всичко от себе си.

Мария Грубешлиева-Муки приема съболезнования от Христо Мутафчиев

Снимка: "Булфото"

На поклонението бяха и Вежди Рашидов, Славчо Пеев, Любо Нейков, Васил Найденов, Христо Мутафчиев, Йорданка Христова, Ирен Кривошиева, Антраник Арабаджян - Астор.

Снимка: "Булфото"