Заради извънредното положение в част от Украйна полетите от и до Одеса на българския национален превозвач са отменени.

"България Еър" е единствената авиокомпания, която веднъж седмично лети до Одеса. На сайта си авиопрезовачът посочва, че в зависимост от това дали обстановката ще се нормализира ще възобнови полетите до Одеса на 16 декември.

Компанията съветва пътниците с билети за тази дестинация да се обърнат към центъра за обслужване на клиенти.

Припомняме, че още на 27 ноември Министерството на външните работи препоръча на българските граждани да ограничат пътуванията си до Украйна заради въведеното военно положение.

По информация на българското посолство в Киев, от 09.00 часа на 28 ноември 2018 г. до 09.00 часа на 28 декември 2018 г. в Украйна е въведено военно положение. То обхваща следните области: Виницка, Луганска, Николаевска, Сумска, Одеска, Харковска, Черниговска, Херсонска, Донецка и Запорожска, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Възможно е ограничаване правата и свободите на гражданите, а именно правото на свободно придвижване, неприкосновеността на кореспонденцията, включително телефонна и електронна, изразяване на убеждения и др. Препоръчва се на българските граждани да ограничат пътуванията си до Украйна и особено в областите, за които е обявено военно положение, се казва още в съобщението.