Българите, които заснеха надписа "2019 Локо" върху прочутата Хеопсова пирамида в Египет, увериха, че той е автентичен и са го открили там преди три дни, когато били на екскурзия в Кайро. 

Не е ясно кой е автор на вандалския акт. Може да се предположи, че той е футболен запалянко. Справка показва, че само у нас има девет отбора с името "Локо". От фенклуба на "Локомотив" - Пловдив обявиха, че се съмняват в достоверността на надписа, съобщи bTV.

Когато Мина Димитрова и съпругът ѝ тръгват на екскурзия в Египет в началото на годината, си правят специално табелки с надпис "Локо София", защото искат да се снимат с тях на пирамидите след прословутия случай с мемориалния комплекс в японския град Хирошима, върху който сценични работници от Националната опера написаха "Локо София".

Снимка: bTV

"Вижда ни екскурзовада и казва: Каква е тази табела?! Е, как, да сме в крак с модата, в кавички. Тогава той каза: Преварили са ви. Той ми показа камък на пирамидата с издълбано "Локо 2019". Срам ме е от моята шегичка. Наистина ме попари", разказа жената.

Така семейството открива надписа "Локо 2019" върху пирамидата на Хеопс. Жената уточни, че той е бил факт на 5 януари в 8:30 ч. сутринта. 

Хеопсовата пирамида е най-известната от Великите пирамиди в Гиза и е последният запазен архитектурен паметник от Седемте чудеса на света.

Всяко година тя се посещава от хиляди туристи от цял свят, но за първи път подобен надпис изниква върху нея.