Голямо напрежение се създаде днес сутринта, след като незаконни къщи ще бъдат сринати със земята в ромската махала Шекера в Пловдив.

Багери влязоха на улица "Кипарис", където ще бъдат премахнати жилищни сгради.

С години постройките са били надстроявани и то без позволението на общината. Заповедите за премахване вече са разписани.

Някои от тях са били обжалвани пред съда, но магистратите са се произнесли в полза на районната администрация. Именно заради тези процедури, дейностите по разчистване от незаконни се забавят.

Преди седмица близо 10 постройки бяха бутнати пак в Шекер махала. Акцията се проведе на улица "Делянка". Сред тях бяха салон за красота, лятна кухня, навеси, тераси и помощни постройки.

Мобилизирани са униформени от Трето районно и от специалните полицейски сили, а жандармерията изпрати много служители, за да може постройките да бъдат премахнати.

"10 къщи ще бъдат съборени днес и още 10 в близките дни. Това са къщи, които са построени без нужните строителни книжа върху канал, който беше покрит. Теренът е публична общинска собственост, къщите са незаконни. Хората нямат регистрация тук. Нямаме ангажименти към тях", обяви кметът на район "Северен" Ральо Ралев.