Богдан Асенов, автор на клипа с автомобила на НСО, е известен още като интимен приятел на Азис. Той заяви пред "Канал 3"  че е реагирал като гражданин и няма политически мотив да пусне видеото. Асенов коментира, че не познава лично съпругата на президента Десислава Радева. В същото време самият той е познат във светските среди. В личния си профил в социалната мрежа той е публикувал снимка от корица на списание, в която се твърди, че е интимен партньор на фолк звездата Азис. В различни издания го свързват и с други известни личности, като се появява и информация за негови криминални деяния.

Националната служба за охрана започна вътрешна проверка по скандалния случай с техен автомобил, за който се твърди, че е нарушил правилата за движение. Видеото, в което се вижда как охранители на НСО спорят с полицаи от КАТ, предизвика полемика в социалните мрежи.

Авторът на клипа твърди, че автомобилът се е движил в насрещното в центъра на София, а в него била съпругата на президента. Десислава Радева обаче отрече информацията.

Случката се разиграва вчера около обяд. Авторът на видеото Богдан Асенов твърди, че видял как автомобилът на НСО влиза в насрещното и спира. Радева била в колата, като отскочила до магазин за дрехи. След нея вървяла и охраната. Асенов започнал да снима докато първата дама била в магазина, а служебната кола вече била обърнала посоката на движение. Тогава започнала разправията между служител на КАТ, шофьорът от НСО и охраната.

В отговор в профила си във фейсбук Десислава Радева написа, че в този момент не е била в автомобила.

"В публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил.

Внушението е ясно - арогантна, неспасяемо нагла и повярвала си колко велика жена съм. Което индиректно дискредитира държавния глава.

В началото на мандата на моя съпруг писах, че се съгласих с присъствието на служители на НСО около мен, защото ме убедиха, че е необходимост, не лукс. Сега, след повече от година и половина съм сигурна, че е така", заяви вече Радева.

"Тя има много добър пиар - като го е написала така деликатно, не е била в автомобила, защото в този момент беше в магазина", коментира авторът на видеото.

bTV съобщи днес и за друг инцидент с автомобил на Националната служба за охрана в столицата - колата се е сблъскала с друг автомобил. Случаят е от преди няколко дни, но МВР потвърди за него днес. Автомобилът на НСО е бил с включена светлинна сигнализация, когато се сблъсква с другата кола. При инцидента няма пострадали хора. От "Пътна полиция" са съставили актове за нарушения и на двамата водачи.От МВР не съобщават кой е бил охраняван в колата на службата.