"Много ми хареса, браво на ловчанлии, че са го направили, 2000 работни места не са малко. Видях как млади хора се учат да правят автомобили", каза Борисов, след като разгледа завода, предаде БТА.

След това той се качи на един от автомобилите Great Wall, които ще се произвеждат край Ловеч, за да го тества. В него се повози и транспортният министър Ивайло Московски, който го придружаваше.
"Вървят много и на тези цени са много конкурентоспособни", коментира пред журналисти премиерът. По думите му заводът ще е сериозен конкурент на пазара на вносителите на автомобили.

Направената инвестиция е над 82 милиона лева и до края на тази година от поточната линия ще слязат първите три модела автомобили.

Заедно с Борисов в Баховица дойде и футболната легенда Христо Стоичков, който прегърна приятелски Гриша Ганчев - президент на компанията "Литекс моторс", която изгражда завода.

Премиерът разгледа и новостроящия се катедрален храм в центъра на Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий". Той обеща на Ловчанския митрополит Гавриил да помогне финансово, за да може догодина черквата да бъде завършена.