Джоно Младенов, Момчил Милчов, Иво Тилков са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди.

Според защитата свидетелските показания са противоречиви. Освен това в случая може да се говори най-много за причинени телесни повреди, а не за опит за умишлено убийство.

Обвинението опонира, че доказателствата са в полза на по-тежкото обвинение, като трябва да се има предвид и тежкото състояние на пребитото момче, което все още е в кома и с опасност за живота.

Според прокуратурата опитът за убийство е останал недовършен, само защото очевидци на инцидента са се намесили, предаде БНТ.

Метин, който е от шуменско село, бе нападнат от петима души, които го помислили за имигрант. Преди да го пребият, нападателите нахлули в пансион, обитаван от нелегални имигранти. Изпочупили вратите, но чуждите граждани успели да ги изблъскат.

След това атакували Метин, свалили го на земята и го ритали в главата. Той е с черепно-мозъчна травма и в кома в реанимацията на Военномедицинска академия.

По случая бяха задържани четирима души. Четвъртият обаче не е разпознат от свидетели и затова е освободен, казаха от прокуратурата. Разследващите засега имат данни, че тримата арестувани са употребили алкохол и са действали чисто по хулигански подбуди.