Това стана ясно при разпита на бившия президент на ФК "Литекс" в Софийския градски съд, където продължава делото срещу групата за отвличания "Наглите", предаде "Фокус".
Той допълни, че след като е приключила цялата история около отвличането им, съпругата му се е разболяла от рак и е провела скъпо лечение в Истанбул.

Самият той бил пет дни във ВМА за изследвания, след като по време на плена си отслабнал от 117 кг на 95 кг.  След похищението е останал без работа и по думите му все още е безработен.

Бончев разказа, че на 22 май 2008 година, прибирайки се от Казичене в посока „Дървеница”, където живее, около 1 часа през нощта е нападнат от хора в тъмен микробус с надпис „Полиция”. Похитителите били четирима. Отвличането станало за минути. По думите на Бончев, бусът тръгнал към Витоша, Бистрица и Железница и спрял в местност, където имало „хладен, планински въздух”. След това Бончев бил преместен в друг автомобил и затворен в тясно помещение с бетонен под.

"Даваха ми буркан да се облекчавам по малка нужда нужда. Пет дни ме държаха с качулка на главата, слагаха ми тапи в ушите, държаха ръцете ми вързани с белезници, а краката ми бяха оковани с пранги. Плик с дрехи служеше за възглавница. Ако нещо ми трябваще, махах на камера, която ме снимаше непрекъснато", спомни си още бившият президент на "Литекс", цитиран от Livenews.

По думите му хората, които са го пазили, са същите, които са му отрязали пръстите. На 17-ия ден от отвличането решили, че ще отрежат малкия пръст на лявата му ръка. След това отрязали и фалангата на безименния пръст. После му дали кислородна вода и аналгин.

При освобождаването му дали да пие водка, нови анцуг и джапанки и му съобщили, че съпругата му е отвлечена. 397 000 евро е бил откупът, който е платила Камелия Бончева, за да бъде освободен съпругът й, като първоначално похитителите искали 2 млн. Похитителите искали телефона на бившия съдружник на Бончев – Гриша Ганчев, телефона на шофьора му и на жена му.

Дали му телефон със сим карта за комуникация. Той превел 157 000 евро откуп в Първа инвестиционна банка по сметка на клиника за възстановяване след рак на гърдата, както поискали похитителите. След това жената на Бончев бе освободена.

"За мен в съда са изпълнителите, а главата на „октопода” е на свобода. “Имам предположения, но не искам да казвам. Надявам се тези хора да бъдат осъдени поне на 15-20 години и то тези, който са организирали нещата, защото без „мозък” не става”, каза Бончев. По думите му става дума за хора, които са „работещи и с имена в държавата

Пред съда като ръководители на групата за отвличания "Наглите" застанаха Ивайло Eвтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев-Културиста, а за техни съучастници са обвинени Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров-Гребеца, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков-Прасето, Кирил Кирилов и Светозар Славчев. Всички те са обвинени за 11 отвличания и един опит.

По-рано днес пред съда беше изслушан друг похитен - Венислав Величков - син на строителен предприемач, който разказа, че след като му отрязали ухото, похитителите го оставили сам да го лекува.

След разпита и на Камелия Бончева, съдът реши делото да продължи на 11 февруари.

Последна актуализация в 19.19 ч.