Имал съм много тежки моменти в живота си, но това, което ми се случи сега, няма коментар. И 5 отвличания са малко. Да те съди синът ти, е по-лошо и от 5 отвличания. Това заяви бизнесменът Ангел Бончев минути след като бе оправдан по обвинение, че е насочил пистолет срещу сина си Бончо и му се е заканил с убийство. Случката се разигра на 25 октомври 2017 г., съобщава "24 часа".

Решението бе взето от 2-ма съдебни заседатели - Георги Касапов и Николай Панайотов. Подписа го и съдия Красимира Проданова, председател на състава, но с особено мнение.

"Не съм насочвал пистолета. Той (Бончо - б.а.) посегна да ме ритне и да вземе оръжието, беше в горния джоб на якето. Аз го преместих до хълбока, предпазих го от вземане", разказа Бончев.

Бончо е негов син от първия му брак, израсъл е при майка си Таня. Вторият му син е с 9 г. по-малък и е от брака му с Камелия Аврамова. Тя бе отвлечена от бандата на "Наглите" на 10 юли 2008 г., когато отива да предаде 395 xил. евро откуп за мъжа си. Освободена е след 68 дни, но се разболява от рак и умира в края на 2012 г.

Разривът между Ангел и Бончо става след отвличането. Бизнесменът имал договор да стопанисва 10 г. базата в Казичене, но дал пълномощно на Бончо, докато той търсел лечение за жена си в Турция и бил ангажиран с делото "Наглите".

Бончев няма обяснение защо големият му син се е настроил срещу него.

При инцидента Бончев сам повикал охраната с паникбутон. Дошли двама служители на СОТ 161 и се намесили. Единият избутал Бончо към бариерата, тъй като бил "агресивен". Другият попитал Бончев дали има оръжие. Той го извадил и го предал доброволно. Полицай свидетелства, че в цевта на пистолета не е имало патрон. В базата е имало камери, но те не са заснели разправията.

"Аз живея в хидропарка. През цялото време съм бил там, не съм излизал. Те (Бончо и приятелите му - б.а.) дойдоха при мен, а не аз при тях. Затова натиснах паникбутона", каза Бончев пред съда.