Служителите на Американското посолство в София се оказаха големи почитатели на столичното метро. Това става ясно от техен пост във Фейсбук.

От днес софийското метро се разширява с още 8 станции. Те са част от новата трета линия и са по трасето от бул. "Вл. Вазов" до "Красно село". По този повод от Американското посолство в София пуснаха специален пост в профила си във Фейсбук.

"Ние, служителите на Посолството на САЩ, сме големи почитатели на стилната и експедитивна мрежа на метрото в София. Много се радваме, че днес ще бъде открита новата трета линия на метрото. Честито, София - с нетърпение очакваме да пътуваме с него", написаха от посолството.

Снимка: Дир.БГ

"В края на годината или най-късно в началото на 2021 г. ще бъдат пуснати още 4 станции на третата линия - от "Красно село" до околовръстния път при "Овча купел" и "Горна баня", обяви по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Третата линия, когато бъде пусната цялата, ще има 21 км трасе с 21 станции. Очаква се да вози по 210 000 пътници дневно.

В началото на 2021 г. по всичките 12 станции се очаква да пътуват около 110 000 души дневно. Пълният капацитет ще бъде достигнат с изграждането на другите две разширения - до зала "Арена Армеец" и до "Левски", които чакат финансиране по следващата оперативна програма "Транспорт.