През миналата седмица САЩ издаде забрана на едно име да влиза в страната, но няма да е последното. Вървим стъпка по стъпка, но това е пътят в борбата с корупцията. Това заяви посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа пред журналисти, след като присъства на кулинарна демонстрация и лекция.

В момента в София е зам.-държавният секретар на САЩ Матю Палмър и Херо Мустафа присъства на неговите среши с управляващите.

Американският посланик заяви за пореден път, че обича страната и народа ни. "След срещата на премиера Бойко Борисов с президента Доналд Тръмп в края на миналата година, двустранните отношения България - САЩ са поставени на ново ниво. В това число и борбата с корупцията. Надявам се, че хората виждат това, стъпка по стъпка, малко по малко", подчерта дипломатът.

Както е известно, САЩ наложи забрана за влизане в страната на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов, уличен, според американците, в сериозна корупция.

Миталов е съдията, който в края на миналата година разреши на обвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от президента Путин. САЩ наложиха забрана и на семейството на Миталов да влиза на тяхна територия.